Український Бізнес в Дії: EFSE DF та GGF TAF надають підтримку 24 МСП та greentech підприємствам в Україні на загальну суму грантів у розмірі майже 1 000 000 євро!

Програма розвитку Європейського фонду для Південно-Східної Європи (EFSE DF) та Програма технічної допомоги Зеленого фонду для зростання (GGF TAF) надали необхідне фінансування для підтримки малих і середніх підприємств (МСП) та greentech підприємств в Україні. Проєкт реалізується міжнародною консалтинговою компанією CIVITTA. Грантова підтримка у розмірі майже 1 000 000 євро буде використана на наступні потреби: 
 

-   Закупівлю матеріалів або обладнання, необхідних для адаптації виробництва або ведення бізнесу в умовах воєнного стану.

-   Впровадження інновацій, технологічних рішень та інших послуг, що сприяють розвитку підприємства.

-   У виняткових випадках гранти можуть частково покривати операційні витрати підприємств, якщо це має вирішальне значення для забезпечення неперервної діяльності.
 

З-поміж 322 поданих заявок, експертна комісія обрала 24 підприємства, які отримають грантову підтримку у розмірі до 50 000 євро, що допоможе їм забезпечити бізнес-стійкість та посилити конкурентоспроможність. Серед переможців – 17 українських малих і середніх підприємств (МСП) з високим потенціалом створення робочих місць, соціального впливу та підвищення доходів, а також 7 greentech підприємств, які надають інноваційні рішення в галузях відновлювальної енергії, енергоефективності та раціонального використання ресурсів.
 

Переможці серед МСП:

  • ТОВ «СПЕЛЛ» – відомий в Україні виробник крафтового шоколаду за унікальними рецептами. Грантовий проєкт сприятиме розвитку підприємства шляхом розширення асортименту продукції компанії та виходу на європейський експортний ринок.
     
  • ТОВ «ГРЕГОРІ» – виробник корпоративного одягу та інтер’єрного текстилю для готельного та ресторанного бізнесу. Грантовий проєкт спрямований на створення нового продукту, що зменшить споживання електроенергії за рахунок використання природних ресурсів і таким чином зекономить операційні витрати клієнтів.
     
  • ТОВ «ТІРАС-12» – розробник та виробник передових професійних систем безпеки та протипожежного захисту. Грантовий проєкт сприятиме успішному запуску нового продукту, який має значний потенціал для майбутнього експорту на міжнародні ринки.
     
  • ТОВ «БЕЛТІМПОРТ» – одна з провідних компаній, що займається імпортом, дистрибуцією та виробництвом конвеєрних елементів. Підприємство представлене в 5 містах України, активно просуває продукцію на міжнародних ринках та має діючі угоди з понад 120 виробниками переважно з Німеччини, Італії, Нідерландів та США. Грантовий проєкт сприятиме розширенню лінійки послуг компанії для забезпечення незалежності та стабільності виробництва.
     
  • ТОВ «ЮТЕРМ УКРАЇНА» – виробник сталевих панельних радіаторів опалення. За шість років роботи компанія стала національним лідером у виробництві опалювальної техніки та успішно експортує свою продукцію у 22 країни світу. Грантовий проєкт сприятиме модернізації виробництва на новій локації.
     
  • ПРАТ «КУЛИКІВСЬКЕ МОЛОКО» – виробник молочної продукції (сирів, молока, масла, сухого знежиреного молока, йогуртів та ін.), що входить до ТОП-3 найбільших підприємств Чернігівської області за обсягами переробки молочної сировини. Грантовий проєкт сприятиме підвищенню енергоефективності підприємства шляхом модернізації виробництва.
     
  • ТОВ «ДЖІ ПІ АГРО» – компанія, що спеціалізується на вирощуванні, заготівлі, переробці  та збуті заморожених ягід, фруктів, овочів та їх похідних. Грантовий проєкт сприятиме підвищенню ефективності компанії шляхом оптимізації процесів заморозки та переробки.
     
  • ТОВ «ІНСАЙТ+» – виробник робочого, корпоративного та захисного одягу з повним циклом виробництва. Грантовий проєкт сприятиме оптимізації виробничого процесу через придбання автоматизованого обладнання  та покращення умов праці.
     
  • ТОВ «УКРЛЕД» – компанія, що спеціалізується на виготовленні виробів зі сплавів та є одним з лідерів в цьому сегменті. Підприємство має понад 8 років досвіду та використовує передові технології плавлення алюмінію.  Грантовий проєкт сприятиме запуску нової виробничої лінії у новій локації компанії.
     
  •  ТОВ «ВАНДРА РАГЗ» – ткацька майстерня, що виготовляє килими ручної роботи з натуральних матеріалів для дизайнерів та архітекторів. Грантовий проєкт сприятиме започаткуванню нового напрямку діяльності компанії – тафтингу та розширення асортименту вироблених товарів.
     
  • ТОВ «РУБІЖАНСЬКА ПАНЧІШНА МАНУФАКТУРА» – виробник панчішно-шкарпеткових виробів для власної торгової марки та популярних українських брендів (Dodo Socks, Griffon Socks та ін.). До лютого 2022 року компанія входила до ТОП-5 українських панчішно-шкарпеткових виробників. Грантовий проєкт сприятиме відновленню виробництва жіночих колготок, які становили 30% від загального обсягу продажів компанії, задля збереження частки ринку після вимушеної релокації.
     
  • ТОВ «ЦІТІУС С» – виробник безпечного скла Triplex для автомобілів, сільгосптехніки, інкасаторів, а також пластикової продукції для спеціалізованого транспорту (швидкої допомоги). Грантовий проєкт буде спрямований на прискорення відновлення виробництва після вимушеної релокації.
     
  • СВК «ПОЛІССЯ» – сільськогосподарська компанія, що спеціалізується на вирощуванні зернових культур, бобових та олійних культур, а також виробництві молочних продуктів. Грантовий проєкт сприятиме модернізації напряму молочного скотарства завдяки придбанню нового обладнання та ремонту корівників
     
  • ТОВ НВП «АЕРОМЕХ» – лідер на ринку преміумсегмента сільгосптехніки та виробник унікального зерноочисного обладнання, що експортується до 64 країн світу. Грантовий проєкт сприятиме створенню нової моделі продукту задля прискорення  відновлення переміщеного бізнесу.
     
  • ТОВ «ПРОМДЕКС-УКРАЇНА» – виробник систем очищення води, зокрема унікального антинакипного наповнювача для фільтрів. Сьогодні продукція компанії займає понад 20% ринку та експортується в Казахстан і Молдову. Грантовий проєкт сприятиме запуску нової виробничої лінії для прискорення відновлення виробництва.
     
  • ПРАТ НВО «ЧЕРВОНА ХВИЛЯ» – великий виробник електронно-променевих технологій та промислового обладнання для виробництва дорогоцінних металів, що має запатентовану технологію xBeam 3D Metal Printing. Грантовий проєкт сприятиме подальшому розвитку продукції компанії для покращення позиції бізнесу на ринку.
     
  • ТОВ «НЕВЕРДАРК» – інноваційна компанія, що спеціалізується на виробництві розумних камінів для житла та інших приміщень. Грантовий проєкт сприятиме модернізації існуючої продукції та масштабування на інші ринки Європи та світу.
  •  

Переможці серед greentech підприємств:

  • ТОВ НВП «РЕ-ЛІФ ТЕХНОЛОДЖИ» – новатор циклічної економіки, який виробляє папір з опалого листя у більш екологічний спосіб, аніж традиційні альтернативи. Грантовий проєкт сприятиме отриманню сертифікації FSC та  проведення маркетингових заходів для виходу на ринок ЄС.
     
  • ТОВ «EКОЛА» – провідна технологічна компанія циклічної економіки, яка веде боротьбу з відходами та забрудненням, вдосконаливши сортування та переробку сміття. Грантовий проєкт підтримуватиме оновлення флагманської програми компанії, що підвищить зручність використання та покращить пропозицію продуктів.
     
  • ТОВ «ГОУ ТУ-Ю УКРАЇНА» – розробник єдиної в Україні платформи для бронювання зарядних станцій для електромобілів. Грантовий проєкт спрямований на модернізацію ІТ-безпеки компанії, щоб відповідати потребам існуючих та нових клієнтів.
     
  • ТОВ «САНСЕЙ ЕНЕРДЖІ» – підприємство що інсталює та проєктує інженерні рішення для сонячних електростанцій. Грантовий проєкт покращить бізнес-процеси та операційну ефективність завдяки інвестиціям у систему планування ресурсів підприємництва.
     
  • ТОВ «ДЕЛФАСТ» – провідний виробник високоякісних та екологічних електричних велосипедів. Грантовий проєкт буде спрямований на створення нової виробничої лінії електровелосипеда адаптованого до ринку ЄС.
     
  • ТОВ «ПРАНА ПЛАТІНУМ» – розробник енергоефективних систем припливно-витяжної вентиляції. Грантовий проєкт буде спрямований на створення високотехнологічного науково-дослідного центру, що дозволило б розробляти нові продукти та вдосконалювати наявні.
     
  • ТОВ «ГАРДАРІКА ТРЕС» – виробник і дистриб'ютор сільськогосподарського обладнання, систем точного землеробства та агронавігації, які знижують витрати та підвищують ефективність агробізнесу. Грантовий проєкт сприятиме вдосконаленню продукції компанії та покращенню її позиції на ринку.

Cайт проєкту: https://www.businessesinaction.com/

EFSE DF, GGF TAF та CIVITTA пишаються можливістю підтримати переможців програми та бажають їм подальших успіхів. Партнери програми прагнуть і надалі підтримувати розвиток та зростання МСП та greentech підприємств в Україні, сприяючи сталому економічному розвитку країни. 

«Український Бізнес в Дії» — це проєкт грантової підтримки малих  та середніх підприємств (МСП) та greentech підприємств, що реалізується Програмою розвитку Європейського фонду для Південно-Східної Європи (EFSE DF) та Програмою технічної допомоги Зеленого фонду для зростання (GGF TAF) та міжнародною консалтинговою компанією CIVITTA. Проєкт здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках ініціативи EU4Business.

 

 

Поділитись