Студії Інновацій: Agrifood Lab Хакатон

Кожен день російської агресії шкодить нашій землі. За даними Державної екологічної  інспекції, в Україні 14 мільйонів квадратних метрів земель засмічено залишками знищених об’єктів та боєприпасів, понад 280 тисяч квадратних метрів ґрунтів забруднено небезпечними речовинами. Станом на травень 2023, внаслідок 33 масованих ракетних атак понад 47% енергетичної інфраструктури зазнало різного ступеня руйнувань. Київська школа економіки підрахувала, що збитки українського енергетичного сектору через російську агресію перевищили $8 млрд. 

Сфера агріфуд продовжує зазнавати серйозних втрат, тож EIT Food прагне допомогти українським агріфуд-підприємцям знайти інноваційні рішення в наступних напрямках:

  • Інновацій та сталі рішення для очищення ґрунту та води.

  • Роботи та автоматизація процесів. 

  • Стала енергетика та енергоефективність. 

  • Їжа майбутнього.

Пошук інноваційних рішень CIVITTA разом із партнерами з Radar Tech, INSCIENCE та /nnov8 розпочали з детального визначення та опису кейсів, а також пошуку додаткових кейсів від українських агріфуд підприємств. Реалізація проєкту розпочалась із відбору учасників на освітній інтенсив, який складався з семи онлайн-воркшопів: від трендів в агріфуд галузі до детального розбору методології дизайн-мислення. 

За результатами воркшопів ми відібрали 13 команд, які взяли участь у хакатоні. Серед учасників: представники малих бізнесів та стартапів, вчені, розробники, інженери, фермери, дизайнери та маркетологи. До хакатону також були долучені експерти, представники цільової аудиторії (фермери, агропрацівники, підприємці) та члени журі. 

Протягом двох днів команди спілкувались з цільовою аудиторією, визначали проблеми та шукали рішення, спілкувались з експертами та створювали прототипи.



З 13 презентованих рішень журі обрали трьох переможців,  які отримали фінансові призи:

І місце — 30 000 грн — AQUATEC
II місце — 20 000 грн — ProPasta
III місце — 10 000 грн — Worm Net

Команди «Номер 13», «Сапер 12», «ГорошОК» та «Agroland» отримали запрошення до участі в New Food Summit. 

Команда проєкту:

Менеджмент проєкту:

Iurii-Volodymyr Blavt — партнер, CIVITTA; 
Mariia Romanova  — CEO Radar Tech;
Karina Tsymbalenko — проєктна менеджерка, CIVITTA;
Anastasiia Romanova — молодша проєктна координаторка, Radar Tech;
Marharita Horokhova  —  аналітикиня, CIVITTA.

Комунікація, контент та маркетинг:

Alyona Kara —  комунікаційна менеджерка, CIVITTA.

Поділитись