Як проходила акселераційна програма Challenger AI в умовах війни?

Challenger AI — це міжнародна акселераційна програма, що фокусується на стартапах у сфері цифрових технологій, штучного інтелекту та машинного навчання. Акселератор складається з 3-х місячного безкоштовного онлайн навчання зі спікерами топових компаній у сфері AI, менторством від міжнародних експертів та нетворкінгом з інвесторами та венчурними фондами.

Програма створена та реалізується командами CIVITTA та RadarTech та має на меті розвивати інновації в Україні та на міжнародному рівні. Challenger AI була запущена в грудні 2021 року та стартувала з промо-заходів: двох Ідеатонів з вирішенням реальних кейсів від компаній-партнерів МХП, ПУМБ та SoftServe. Однак в лютому 2022 року реалізація програми була поставлена на паузу через початок повномасштабної війни росії проти України.

Ideathon I: команди-переможці

Незважаючи на труднощі, ми вирішили перезапустити акселераційну програму у вересні 2023 року. Зі 112 заявок на участь, 25 були відібрані для пре-акселераційного bootcamp, що складався з воркшопу по створенню презентації бізнесу, п'яти менторських сесій з для кожної команди та пітчингу перед журі, яке оцінювало відповідність стартапу для участі в програмі. Для участі в акселераторі журі звертало увагу на наявність або заплановану інтеграцію AI/ML цифрових рішень в продукт, стадію продукту, злагодженість команди, та потенціал соціального впливу. Фінально було відібрано 8 стартап-команд для участі в Challenger AI акселераційній програмі.

Відібрані команди взяли участь в 3-х місячній інтенсивній програмі 4 основних компонентів якої це: освітні тренінги, менторство, нетворкінг з інвесторами, потенційними партнерами та іншими представниками стартап-екосистеми, а також самостійне практичне впровадження набутих знань у свій бізнес. Загалом команди відвідали 13 воркшопів, 2 презентаційні зустрічі з інвесторами та представниками корпорацій та більше 15 годин зустрічей з персональними менторомами. Менторами та тренерами стали представники провідних міжнародних компаній та стартапів: Cambridge Innovation Center, NVIDIA, Reface, SoftServe, Fuelfinance, and Change Ventures.

Фіналом акселераційної програми став Демо День у Києві, під час якого засновники  стартапів презентували інноваційні рішення перед журі, інвесторами та гостями.

Demo Day: засновник стартапу Scally, що отримав нагороду в номінації "Вибір аудиторії"

Ми також раді поділитися новиною, що по закінченню Challenger AI два стартапи були відібрані для участі в акселераційних програмах наших партнерів з NVIDIA та Intel, які є світовими лідерами в галузі AI. Пишаємось результатами учасників!

Підписуйтесь на сторінки Challenger Accelerator, аби слідкувати за анонсами нових програм: LinkedIn | Facebook | Instagram.
 

Команда проєкту:

Менеджмент проєкту:

Harri Tallinn —  асоційований партнер, CIVITTA;
Iurii-Volodymyr Blavt — партнер, CIVITTA; 
Olena Shershun — проєктна менеджерка, CIVITTA;
Marharita Horokhova  —  аналітикиня, CIVITTA.

Комунікація, контент та маркетинг:

Karina Tsymbalenko — старша менеджерка із комунікацій, CIVITTA;
Alyona Kara —  комунікаційна менеджерка, CIVITTA.

Поділитись