Як підібрати правильний інструмент фінансування для бізнесу?

Про труднощі для малого та середнього бізнесу говорять часто, проте це не полегшує життя підприємцям. Стрімкому розвитку українського малого та середнього бізнесу переважно заважає 3 ключові проблеми: обмежений доступ до фінансів, недостатньо знань та інформації, невміння застосовувати технології та інновацій. 

Яким же чином можна покращити ситуацію та розв'язати проблему?

Аналітичний центр EasyBusiness  за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підготував та реалізував ініціативу EasyФінансування. 

У рамках ініціативи ми підготували комплекс інформаційних матеріалів, де простою мовою описані плюси та мінуси 4-ьох типів фінансування: гранти, краудфандинг, кредит та інвестиції. 

Підприємці могли самостійно обрати найзручніший вид сприйняття інформації: подивитися інфографіки та відеоматеріали з порадами від експертів щодо кожного інструменту залучення фінансування та успішні приклади від українських підприємців, або ознайомитись з детальними текстовим гайдами з залучення ресурсів, та обрати саме той шлях, який підходить найкраще.

Не дивлячись на важкий рік, ми  провели п’ять онлайн воркшопів і одну, 6-ти годинну, конференцію. На івентах  команда ділилась реальними історіями підприємців, та детально розповіла, як подати заявку та зробити проєкт привабливим для потенційних інвесторів. Загалом, наш півторамісячний марафон заходів, подивилось більше 18 000 тисяч глядачів.

А ще, в рамках ініціативи команда долучилась до розробки відеокурсу з корисними порадами для підприємців, в рамках програми «Доступні позики 5-7-9». Ми взяли участь у підготовці комунікаційних матеріалів для запуску програми, встигли провести цикл регіональних офлайн семінарів (Харків, Запоріжжя, Вінниця, Тернопіль, Одеса, Чернівці, Львів, Полтава та Краматорськ), та одну онлайн-конференцію з питань державної програми «Доступні позики 5-7-9».

В цілому, матеріали розлетілися соціальними мережами й медіа, та завдяки цьому увесь наш курс змогло побачити та оцінити більше 730 000 тисяч учасників. Сподіваємось, що завдяки нашій роботі ми змогли допомогти малому та середньому бізнесу стати сильніше.

Якщо ви ще не бачили наші матеріали, то їх можна переглянути на соціальній сторінці фейсбук: facebook easybusiness

 

Команда ініціативи:

Менеджмент проєкту:

  • Юрій-Володимир Блавт - асоційований партнер, CIVITTA;

  • Марія Погодічева - проєктна менеджерка, CIVITTA;

  • Сергій Корнилюк - єксперт, CIVITTA;

  • Павло Бриляк - аналітик, CIVITTA;

  • Катерина Степчук - аналітиня, CIVITTA.

 

Комунікація, контент та маркетинг:

  • Ксенія Маслова - старша менеджерка із комунікацій, CIVITTA;

  • Карина Цимбаленко - менеджерка із комунікацій, CIVITTA;

  • Дар’я Лапань - комунікаційна координаторка, CIVITTA.

Поділитись